søndag 8. april 2012

Et trivelig opphold på Blåhammaren Fjellstation 1087moh.


Påsken 2012 kommer vi til å huske i all evig fremtid.  Skjærtorsdag ble det skimarsj med oppakning fra Storulvån til Blåhammaren.  Malen, Jeanett, Morten, Kjell Thore og Sasha (voffsen). Vi startet fra Storulvån kl 1245 og var framme samme dag kl 1730. Løypa var 12km med pause halvveis ved Ulvåtjern. Retur samme løype langfredagen.


Vær og skiføre Skjærtorsdag 5 april.
Været ble en utfordring da det kun var 300m sikt.  I tillegg snødrev som gav dårlig gli.  Etter en liten recce bli vi mentalt bestemt på å fullføre turen tross motvind og tildels meget dårlig vær i fjellet.  Vi følte oss trygg på andre turisters nærvær og utsagn om at turen var gjennomførbar.Stor innsatsvilje hos alle
Turen oppover krevde sitt både fysisk og psykisk men med trøndesk og nordnorsk "tæl" staket vi oss frem langs de tusen røde løypekryss.  På høgfjellet ble vi glad da en kvinnelig svensk skiløpet fortalte oss at det kun var 2km frem til hytta. Den siste biten var knalltøff.  Ca kl 1730 kunne vi skimte konturene av fjellstationen og da brøt jubelen løs.  En herlig følelse som kun må oppleves. Vi var vel fremme etter en uforskammelig god innsats av hele gjengen.  Mestring skaper glede.
Hadde det ikke vært for gode klær og godt utstyr hadde vi fått en tøff utfordring. 
Sasha var utrolig tøff og fullførte marsjen på egne bein. 

God velkomst av vertskapet
Etter at alle var vel i hus ble vi mottatt av gjestfrihet og varme.  Varm saft i recepsjonen og god informasjon om rom, middag, dusj og badstu.  Å treffe likesinnede turister varmet også svært godt.  Alle var slitne men glade.
Kl 1800 ble det 3-retters middag vi aldri glemmer.  Vertinnen ønsket velkommet til fjells og informerte om fjellstationen bakgrunn og historikk. Den første fjellstasjonen ble satt opp i 1913 så neste år feirer den 100 år.
Kokketeamet stod også frem og informerte om supermiddagens sammensetning.  Hovedretten var en uforglemmelig supermør rett med reinsdyrkjøtt. Maten smakte fortreffelig og det ble en trivelig atmosfære rundt bordene med svensk og norsk forbrødring.
Etter middagen ble det påskekos med levende lys,yatzy og kaffe.
Langfredag med sol og fjellopplevelser
Fredags morgen ble det frokost og smøring av nistepakkker. Frokostbordet hadde alt som en turist kunne tenke seg.  Dette var tydeligvis godt innkjørt.
Allerede kl 0900 var de første turistene klar for videre vandring i høgfjellet.  Noen skulle til Sylene og andre til Storerikvollen (N).
Været hadde lettet og vi glimtet både blå himmel og påskesol.  Denne dagen så ut til å bli perfekt for returmarsjen ned til Storulvån.
Kl 1020 var vi i sporet og du verden hvor herlig alt ble.  Silkeføre, sol, bragdfølelse, nedoverbakke og god sikt gjorde sitt til at denne dagen ble perfekt. Alle fikk sin dose fjellopplevelse og det hadde vi fortjent alle sammen.  Sasha taklet fjellsidene som en sprek harepus.
Etter 6km ble det utelunch på tradisjonelt påskevis ved Ulvåtjern. Varm kakao og svenke rundstykker med ost og pålegg. 
Kl 1315 var vi ned med Storulvån etter en sporty og frisk skimarsj i det gode været.

Anbefales
Det svenske høyfjellet i Handøl anbefales for ivrige fjellturister både sommer og vinter.  Området byr på mye naturglede hvor man treffer mange hyggelig mennesker i alle aldre.  Det finnes mye å lese om dette fjelleventyret på internett.  Området er godt tilrettelagt av både norsk og svensk turisstforening.
Et opphold på Blåhammarens Fjellstation er en fin opplevelse som gir mersmak.
Fortsatt GOD PÅSKE
hilsen Malen, Jeanett, Sasha, Morten og Kjell Thore.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar