torsdag 6. januar 2011

Trivelig avskjed med Malvins "Nisse-World" julen 2010/11.
Meget hyggelig fikk jeg og Roar skriftlig invitasjon til nisseskue og nisseprat i Thyholtvegen.  Nissesamlingen har på tradisjonelt vis også i år gledet besøkende og familie med sin sjel og karisma. Ingen jul på Stokmoen uten den gedigne og internasjonale nissefestival  i Tove og Malvins julestue.
Sjefsnissen Malvin Th.Hellberg hadde beordret ett års permisjon så derfor var det siste mulighet for besiktigelse før retur til Nisselands lageravdeling.  Der finnes sikker en lagernisse også..

Sjef for Nisse-World  Malvin Th.Hellberg er også en meget ivrig slektsforsker og lokalhistoriker. Intet var da mer naturlig og interessant enn å se på bilder i årets bokgave.  Her viser han oss et flott ungdomsbilde av sin omtalte far Malvin mens Roar og Kjell Thore nyter nydelig kaffe, smørbrød og julekaker.

Vi vet fra tidligere at Malvin Th. har ca 2000 nisser i sin familie.  Mest fantastisk er den velorganiserte oppliningen i hyller og skap som utsonder et bevegelig eventyr blant nisser i alle fasonger og aldre.
Uten denne disiplinerte romfordelingen hadde vel de tøffeste fjøsnissene sikkert laget et spetakkel.


På en festlig og mesterlig måte har Tove og Malvin Th. nok en jul gledet sitt nettverk med en julepyntet heim.  Nissene har gjort jobben sin og vel så det.  Nå fortjener de ett års permisjon mens kanskje det fine juletreet skinner enda et par dager til.


 Takk for invitasjonen. Takk for kaffeprat, nisseprat og julekos denne 6. jan 2011.
Vi ønsker det et gnistrende godt nytt år 2011.
Hilsen
besøksnissene
Roar og Kjell Thore

1 kommentar:

  1. Godt å se att tradisjonene er og forblir,
    Hils alle nissene fra b.foss nissen og ønsker de ett års fredfyllt opphold i nissedvalen.

    SvarSlett