onsdag 19. januar 2011

NYTT HOBBYROM I DRIFT
Da er et nytt og etterlengtet hobbyrom i full drift igjen. Det er kjellerboden på 8 kvm som er innredet og utstyrt med arbeidsbenker, hyller, skuffer og skap.  Det viste seg at jeg hadde det meste medbrakt fra det gamle verkstedet så her var det egentlig bare å få organisert det hele og få ræva i gir. Nå har jeg god oversikt igjen og alle dippedutter, ting og tang er sortert og forlagt slik det skal ligge. Ellers er det godt og varmt, godt med lys og uttak for strøm.
Det blir endel verktøy når man skal mekke kniv i sølv og horn, store og små trekopper, store og små modellfly og ellers oppbevare en del gamle samleobjekter.


Første arbeidsøkt ble tre fulle kvelder med sølvarbeid.  En bestilling fra selveste Telemark gjorde sitt til at jeg møtte klippe, hamre, lodde. pusse og gravere en beltespenne i silver sterling 925S.  Ikke for hvem som helst! Spenna håndgraveres med gravørstikler som krever en del C-momenter og en rimelig god armstyrke.
Det viste seg at den nye arbeiskroken var velegnet for dette. 
Spenna ble super den.God sittestilling og godt med lys er et must når man skal være gullsmed og bruke superbriller og gravørstikler. Jeg var redd for å dra på meg en ny senebetennelse så derfor la jeg inn noen 5 min med kaffe og sjokolade. Som man reder ligger man.


Det går fort en 15 timer når man skal lage alt for hånden. Her kan man overhode ikke gå noen snarveier om sølvet skal skinne som i kirka.  Gravørteknikker krevet pinlig nøyaktighet og det er ikke rom for hverken slurv eller hastverk.


Lærarbeidet er omfattende.  Det kjøpes et større hudparti, remmene skjæres, farges, preges og settes inn med lærfett og polish.

Det ferdige produkt. 
En herre beltespenne med rem i ekte sølv.  Håndlaget på Mindes Hus i en bod som er ment for lagring av alt som man ikke har bruk for :-)

Da er nok en Trønderspenne sendt til Telemark.  Telemarksknivene er tidligere sendt.

Tanker: Joda, det går an å drive fullt opp med håndarbeid og hobbier selv om man bor i en moderne byleilighet.  Hadde jeg hatt råd skulle jeg kjøpt naboleiligheten og innredet til verksted, atelier og showrom.  Og selvfølgelig en egen kaffebar for oss kunstnere i mellom:-) Tiden vil vise, men foreløpig er boden tilstrekkelig for å holde liv i kropp, sjel og kreativ utfoldelse.

Foto og tekst: KTL


2 kommentarer:

  1. Gratulerer med nytt hobbyrom,spenna var jo rå,da.
    Tror du skal holde deg til den lille boden,det var jo tøffe tanker om denne nabo leiligheten,he he.
    aage

    SvarSlett
  2. Det ser kjempefint ut onkel. Flott spenne! keep up the good work

    SvarSlett