torsdag 30. juli 2009

STORBYFERIE TIL VAKRE PRAGUE

At Praha er europas vakreste by er det ingen tvil om.
4 dager i Tsjekkias hovedstad gav oss inntrykk og opplevelser vi aldri glemmer. Byen er omkranset med vakre bygninger i mange stilarter som rokokko, gotikk, renessanse og jugend. Elven Vlatava (Moldau) deler byen i to men et titals utsmykkede broer, de fleste uten biltrafikk. Byens hjerte er Stare Mesto, The Old Town Square og det jødiske kvarter. I grunnen trenger man 4 dager for å få med seg alle de store severdigheter som Hradcany Slott (Praha Castle), Charles bridge, National Galleri, Klokkertårnet, Synagogene, New Town og Rådhuset. I tillegg flere tusen gullbelagte tårn, skulpturer og fasadevegger du ingen andre plasser finner. Midt opp i dette noe nostalgiske finnes nye og moderne shoppingsenter med kafeer og resturanter flottere enn du aner. Byen er den rensligste vi har sett så her har vi mye å lære. Å gå i de bilfrie sentrumsgatene er både romantisk og avstressende. Vi spiste alle måltider ute på trivelige uterestauranter med god service til en rimelig penge. Gatene var fulle av turister til sent på kveld. Om kvelden blir hele byen et flott skue med opplyste tårn og broer.
Vi anbefaler en tur til Praha. Kanskje treffes vi neste sommer midt på The Charles Bridge.
Takk for en fantastisk flott ferietur til Praha !


Foto: KTL (må nok bruke stativ, og spesielt i mørket)

7 kommentarer:

 1. Nydelie bilda pappsn! :)

  malenski

  SvarSlett
 2. TROR VI MÅ TA OSS EN TUR DIT VI OGSÅ,SER MEGET BRA UT,HVA HETTE HOTELLET??
  BROTHER

  SvarSlett
 3. Tuuuusen takk for en kjempefin ferietur Pappa:D Du e så sniiiill! Shopping og kaffe, nammenammenam:) Vi supergirls e supergla i superpappa:)

  SvarSlett
 4. Artig at storbyferien ble suksess. Ut i fra bildene så det ut som en utrolig vakker by. Du vet vel ikke om den elva som delte byen var ørret førende og om dere så noen døgnflue klekkinger..........he he.
  Vi er nå i Stamsund og skal prøve og gjøre has på lofot ørreten, deretter til Bardufoss og tømme barduelva

  Håper vi treffes snart både Superonkel and supergils

  Prebers

  SvarSlett
 5. Takk for hilsen. Kos dere i Lofoten og Bardufoss. Du drar nok ørreten skal du se. Lykke til :-) Hils småtassan..

  SvarSlett
 6. Du må velg ut nån av di bæste bildan du har tatt av Praha... Æ vil ha dæm på veggen:)

  SvarSlett
 7. Jupp. det må vi fikse enkveld. skal kjøpe litt fotopapir (A-4) kanskje og printe ut i farger og noen i sort/hvitt. Noen kveldsbilder ble veldig bra. Jeg har to USB-sticks men begge er for små. Ta med din ex harddisk. Malen må også få. hilsen paps

  SvarSlett