lørdag 18. juli 2009

Til Tydalsfjella med fiskestang, kikkert og kamera

Trivelig utflukt til Mustjønna ved Stugudal i Tydal.
Etter avtale satte vi (Kjell Thore, Preben og Aage) i marsj kl 1600. Vi kjørte riksvei 705 via Selbu, Hilmo, Gressli, Ås, Stugusjøen, Stugudal og opp til Mustjønna på vestsiden av veien. Fiskekort fikset vi på besinstasjonen i Ås. Vi parkerte bilen ved høyde 952 som er høyeste punkt på denne veien til Brekken. Hele fjellområdet er perfekt for friluftsliv, jakt, fiske og fuglesafari. Mustjønna har godt rykte på seg ang ørretfiske. Rundt Mustjønna ligger flere idylliske fjellvatn med god adgang via fjelltråkk og stier. Et herlig stykke natur med de berømte Sylene i nordøst.
Preben og Aage prøvde både spinner, mark og flue, men ørreten var ikke bitevillig i det flotte været. Aage dro inn en "bækkslårrå" på mark.
Etter et par timers spenning med fiskestang, kikkert og kamera ble det kaffe og mat i vakkert landskap.


SÅERLE (underart av Gulerle)
BLÅSTRUPE
HEIPIPLERKE

Min fulgesafari gav full uttelling. Blandt fjellbjørka vest for Mustjønna lokket jeg til meg Blåstrupen med MP-3 spilleren. Da var det bare å fyre løs med Canonen. I samme området kom både Heipiplerke og Fluesnapper.
Litt sør for tjønna jaget jeg opp 6 Liryper med kyllinger. Dagens høydepunkt var observasjon av den flotte uvanlig gulerla. Den var svært lite sky og satte seg i flott positur for fotospotting. Uten hvit øyebrynstripe heter den SÅERLE.
Hodet var relativt mye sort, men i følge Fugleboka finnes det opptil 8 underarter av denne arten.
En herlig tur i flott vær og god fjelluft. Myggen skuffet ikke.
Foto: KTL

4 kommentarer:

 1. testest av kommentar...

  SvarSlett
 2. kult at det var en litt sjelden fugl. Tydalsfjellene er et utrolig flott område og med en tilgjengelighet som er utrolig..Morsomt at bildene er tatt et lite fluekast fra veien.

  SvarSlett
 3. Supert område Preben.Vi må nok utforske dette fjellparadiset både på føggel og fisk. Tydalsfjellet og cigarillos er for tøffe gutter :-)

  SvarSlett
 4. Se på Såerla Preben. Den er utrolig bra. Har du sett den før?

  SvarSlett