mandag 13. juli 2009

Fly-fishing ved Litjsætertjønna

Preben lurte storørreten med Striking Caddis.
Sportsfisker Preben Leinhardt benyttet sine fiskekunnskaper og fikk som fortjent full uttelling med å dra i land en 1/2 kg,s ørret ved Litjsætertjønna.
Idylliske Litjsætertjønna ligger ca 30 min gange nord for Buvatnet i Stjørdal. Med fiskeutstyr og medbrakt mat og drikke gikk vi fra Øvre Buan kl 1930. Noe mer idyllisk fiskeplass finnes vel neppe i vårt nærområde. Ingen av oss hadde fisket her tidligere så spenningen var til å føle på da vi observerte flere plaskende ørretvak. Som sportsfiskere flest går det med litt tid til klargjøring av utstyr og ikke minst valg av type flue.
Med kaffe og sigar ble planen klar. Et svømmende insekt på overflaten laget vannplog og da var det bare å se om ørreten benyttet sjansen til å slå til. Riktig nok, etter 5 meters sakte fremdrift fikset ørreten insektet med et jafs.
Preben var ikke i tvil om valg av flue. "Striking Caddis" fikk sjansen og Preben inntok posisjon på myrøya. Etter 3.dje kast og kontrollert innhaling slo ørreten til og slukte hele herligheten. Gledesropet var ikke til å unngå. Endelig satt trønderfisken på kroken etter mange forsøk i elver og tjern.
Et lite fiskeeventyr var fullbyrdet ved Litjsætertjønna. Erfaring gav full uttelling. Super fiskeopplevelse !
Foto: KTL Trykkbare bilder !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar