søndag 16. oktober 2011

Nytt liv i familiens gamle gyngestol.
Gyngestolen er over 100 år gammel og kommer opprinnelig fra Nytrøa, Innbygda i Selbu. For ca 5 år siden ble den reddet fra containeren i Halsenveien 1. der den føk ut fra 2.etg og fikk både arm- og benbrudd. Stolen fortjener nå å få en restaurering og plassering i en ny og varm stue på Risvollan.

Et veldig artig bilde tatt ca år 1922 i Selbu. I stolen sitter mor, bestemor og oldemor Ingeborg Kristine Leinhardt (f.1924). Mor er nå 87 år og synes det er stas at gyngestolen igjen kommer til heder og ære hjemme hos barnebarnet Jeanett Kristine som nå bor i Trondheim.  Jeanett har allerede plassen klar og den er ønsket hvit med teppe og pute. Og får den som vil gynge seg i søvn så er det bare å besøke Jeanett.


Litt fra oppusssingen
Siste bilde tatt mandag 17.okt.

En strøk med heftegrunning (oljebasert) idag.  Kommer seg nå:-)


Stolen er orginal malt med en sort og seig maling. Deretter har den i nyere tid blitt malt med en bondeblå oljemaling. Dette er nå slipt vekk med sliperundell på motordrill.
Stolen er av type stor gyngestol og selvfølgelig et praktfullt hantverk. Den er sammesatt med lim og trekiler og trolig laget i gran.
Stolen har nå fått nye meie laget av Malvin Th. Hellberg. Ellers var den største skaden på høyre armlen og i rygg.  Seteplatene er også limt sammen.
Alle løser deler er lim sammen med trelim.  I tillegg er det benyttet trepinner/kiler som armering.


Stolen ferdig sammensatt og sparklet.


Ferdig så langt!....Den har fått den første grunningen.  Det gjenstår mer grunning, sparkling og finpuss.
Deretter et par strøk med halvblank Antikk-hvit.  Da skulle den nok leve ytterligere glade dager i fremtiden.
Når den blir ferdig kommer det et par knallbilder øverst i dette innlegget.
Heng med!

Tekst og foto: Kjell Th. Leinhardt




2 kommentarer:

  1. Kjempebra arbeid pappa :D Jeg gleder meg til å få den i hus!
    Tusen takk!

    SvarSlett
  2. youtube - youtube
    youtube - youtube.com youtube - youtube.com youtube - youtube.com youtube - youtube.com youtube.com youtube mp4 youtube.com youtube.com youtube.com youtube.com youtube.com youtube.com youtube.com youtube.com youtube.

    SvarSlett