fredag 18. mars 2011

VÅRTEGN i Stjørdal
Kalenderen viser 18.mars så det er på tide å se etter forskjellige vårtegn.  De kan være ymse enten fra dyreriket, naturen eller menneskenes adferd.  Noen steller båt og bil, mens andre rydder garasje, hage og "seg selv".
Trekkfuglene er vel våre tidligste vårtegn er denne gangen var Gravanda først ute i Halsøen.  Siden kommer Tjeld, Vipe, Stær, Grågås, Trane, Sandlo, Spove og flere vadere.  I skogen ser vi knoppskudd og om ikke lenge kommer vårens vakreste eventyr med blåveis og hvitveis.  Vårtegnene er altså mange mange, så det er bare å følge med.
Idag er det som en kontrast snøvær i bygda.  Kong vinter holder på sitt men må nok snart vike unna for vårsol og varmegrader.  Kom våren...

Gåseunger på Selje

Årets første flytur på is


Gulspurv

Tjeld


Gravand

Vipe

Sandlo

2 kommentarer:

  1. Koselig med vårtegn. På Ås er det fortsatt vinter og vi har fortsatt 70 cm snø på verandaen, så det blir ikke vår enda.....enn så lenge..ha en fantastisk vår

    SvarSlett
  2. Oii, det var en overraskelse. Nyt vinteren da og trolig hopper dere over våren og går rett på sommeren. Vedder på at du kommer i shortsen tidligere enn meg uansett. Ha gode dager på Ås:-)

    SvarSlett