torsdag 7. oktober 2010

MINDES HUS - mitt nye hjem


Fra gammelt til nytt.
Da er jeg omsider rimelig godt etablert i nykåken som ligger i 4 etg Mindes Hus "Steinbra".  Det var et tøft valg å flytte fra gammelhuset i Halsenveien 1. Etter en solid mental brainstorming er jeg helt overbevist om at dette var et fornuftig valg for meg i min situasjon. Altså har jeg flyttet fra 3. etasjer og kjeller fra 1953 til en topp moderne leilighet på 64 kvm anno 2010. 


Trivselsfaktorer
Trivselsfaktoren er høy og det er noe spesielt når alt er supernytt og praktisk tilrettelagt på alle måter.
Leiligheten har 2 soverom, rikelig med garderobeplass, stor stue med panoramavindu ned til gulvlista, parkettgulv, kjøkkenkrok med alle hvitevarer, vaskerom og bad med flis og gulvvarme. Varmegarasje og egen bod i kjelleren. En meget lys, trivelig, varm og lun leilighet med kabel-TV og trådløst internett.
Utsikt mot Stjørdal Torg

Meget lave fellesutgifter, gode vedlikeholdsrutiner og matbutikk i 1 etg åpent til 2300 alle hverdager samt lørdag.

Lyse og lette møbler 


Påbyggingsseksjon m/veggfeste for flatskjerm


Det minste soverommet brukes som daglig "livingrom" med leselamper
og kontorKjøkken med komfyr, kjøl og frys, oppvaskmaskin, mye skap


Bad med varme i gulv og luftanlegg

kjøkken vitrineskap m/lysKontor med pc, skriver div div
Salg og kjøp av ny bolig
Gammelhuset ble solgt til en familie i Stjørdal.  Huset blir i varetatt og restaurert på beste måte og vi var vel alle spennte på husets skjebne.  Huset blir stående som fortjent.  Det er i grunnen ikke så mange romslige hus igjen på Stokmoen så de var nok heldig og gleder seg til å få til en ny og flott heim.

Mye og god skapplass med skyvedører m/speil og kurver

Parkett i hele leiligheten. Reostat spotter i taket

Da huset var solgt skulle jeg få erfare noe nytt.  Hvor og hvordan ville jeg bo? Hvor mye skulle jeg satse økonomisk sett i forhold til gjeld og pensjon.  Eiendomsmarkedet bød på ulike tilbud fra småbruk i Meråker til ny hytte på Frosta.  Jeg kuttet fort ut eldre hus som i grunnen krever stor egeninnsats og store utgifter til vedlikehold.  Etter en visning i ny leilighet var jeg overbevist.  Her vil jeg bo rett og slett fordi alt er så fordømt enkelt og greit tilrettelagt.  Jeg må gi avkall på kjeller, loft, gårdsplass, plen, hage og vedbod, men med enkel livsstil, bedre økonomi og større fritid vil nok guten trives uten store savn av kalde rom, hagestell og snømåking.
Hobbyrom
Ingen bilde!
Jeg har innredet boden i kjelleren til arbeids- og hobbyrom.  Her kan jeg fremdeles mekke kniv og bygge modellfly med medbrakt verktøy i skuffer og skap.  Boden har god romtemp og tilgang på husets strøm.

Det store soverommet m egen stor garderobe
Innredning
Mine gamle furumøbler (ikke så rent lite) har veket plass for lysere, lettere og mindre møbler. Ikea har gode løsninger på innredning av mindre rom så derfor har det blitt noen handlerunder i Trondheim. I grunnen har jeg skiftet ut alt og tøft nok valgt en annen stil tilpasset dagens.
Alt jeg hadde lagret og idag ikke har bruk for er delvis solgt og kastet. Mye er gitt bort og mye er kjørt på loppis.  Uansett ble 3 containerer fulle av rammel og skrot fra kjeller og garasje.  Helt utrolig hva man egentlig har samlet og tatt vare på til ingen nytte?

Trivelig kjøkkenkrok med utsikt mot nord.


Saksgang og egeninnsats
Det å selge hus i dag kan gå fortere enn man aner. Kontrakter skrives og penger flytter plass med et par tastetrykk. Det er dato for ut og inn og nøkler overleveres i ryddige former.  Mens dette pågår er det selve sjauingen som krever stor egeninnsats og kjempekrefter om du ikke leier inn arbeidskraft. Jeg satset på å mestre dette selv og det har vært tøffe tak frem til nå. Å rydde 3 etg og 6 rom i kjeller er ikke gjort på en kveld. Dobbelgarasjen krevde også sitt. 
Nå er Halsenveien helt skrapa og alle rom er vasket fra gulv til tak. Med riktige og gode vaskemidler gikk dette raskere en jeg trodde men jeg innrømmer det var mer artig å innrede nykåken enn å vaske i gammelhuset.
Jeg er nå i mål og helsa bestod hele eventyret.

Småting for trivsel og gode dager
De tunge løftene er over. Nysenga gir meg god søvn og nydusjen er en fryd.  Da gjenstår litt gardiner, bilder, duker og småstæsj for å få eventyret komplett. 
Jeg vet at dette kommer etter hvert og jeg ser frem til å pynte til jul i nykåken Mindes Hus.
Jeg avslutter med å si at jeg har vært heldig på alle måter.
Kaffe har jeg også om noen er nyfiken.
Velkommen til mitt nye hjem.

9 kommentarer:

 1. Gratulerer kjære bror,dette ser jo helt topp ut,dette fortjener du,håper det ikke tar lang tid før jeg får meg en kopp kaffe her,tror vi kutter ut torgkvartalet,vi tar en panorama isteden,Glær mæ,,
  Brossjan

  SvarSlett
 2. Grattis med leilighet,har vært der og tatt en kaffe,flott og lettstelte rom.

  SvarSlett
 3. Æ sei: DRITFIN!

  Vell fortjent, snilleste pappan :)

  Kaffe i panoramaen? Jatakk :D

  SvarSlett
 4. Tusen takk til Jeanett og Malen for den fine hjelpa æ fekk!. Vi må få til en middag evt kaffe her endag. Tusen takk. Klæm fra Pappa.

  SvarSlett
 5. D må vi, du må inviter åss på facebook :D

  SvarSlett
 6. Kjempefint pappa :D

  Klem supergirl

  SvarSlett
 7. Gratulere så mye onkel. Artikkelen var som tatt ut fra interiør magasinet.Her er vi i full gang med høstferie og jakt hver helg. Har ikke blitt noe særlig fangst enda, kun 2 verpehøner og en sint bonde..........:)

  Prebers

  SvarSlett
 8. Til alle godt folk!
  Takk for hilsen. Jeg trives i allefall. som å bo på hotell m/frokost:-)

  God jakt til Preben og Co...pang pang. Kjøp ei halv ei te bonden. Snx

  SvarSlett
 9. Grattis med ny leilighet. Ser fint ut.

  Hilsen Stokmonitteren i Thyholtvegen 31

  SvarSlett