søndag 25. april 2010

Heldags fotosafari skaper glede og motivasjon


Å dra på fotosafari er mer spennende enn noen aner. Det gjelder å komme seg ut og utforske omgivelsene enten det er i fjæra eller i skog og mark. Fotografering er en teknisk øvelse og øvelse gjør mester..
Det er også forskjell på å knipse og å fotografere.  Er man flere sammen kan man få stort utbytte av fotosafari da dette gir god sosialiering, teknisk erfaring og gjensiding råd og tips. Det er likeledes viktig å bli fortrolig med kamera og objektiver, dets innstillinger og muligheter.


Sammen med Aksel Lindgren la vi opp til en dagstur fra Stjørdal til Trondheim.  Her skulle både landskap, fugler, blomster, båter og bygninger skytes med passende objektiv. Kaffe, nistepakke og ekstra klær er et must på slike utfarter.

Natur og utendørsfotografering gir mange muligheter.  Det gjelder å ha et godt øye til det lille i det store eller motsatt.  Å finne de beste motivene er ikke lett, men et sted må man begynne så kommer den gode innsikten av seg selv med litt mengdetrening og erfaring.Vi ble eninge om at vi fikk stort utbytte av turen.  Motivene var mange og vi tok ca 700 bilder hver.  I tillegg måtte vi mange hyggelig mennesker som også var ute i samme ærende.  Speilreflekskameraet er nok årsaken til at mange velger fotografering som hobby og glede.  Utefotografering har også stor trimfaktor!

Her er noen av dagens motiver
Klikk på bilder for større format

Takk til Aksel for en trivelig dag med kamera.  Øvelse gjør mester og blir det fotovær så blir det nok flere utflukter i løpet av våren og sommeren. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar