søndag 11. april 2010

Søndag 11.april.
En sporty vårdag fra fjord til fjell.
Det startet med en spasertur i Øysandfjæra. Nesten vindstille og klar sol fra blå himmel.  Strandsonen var fyllt med livsglade søndagsturister som koste seg med lek, moro og grilling. Et typisk norsk vårtegn kan du si.  Fugleliv var det også med sang både fra Storspove og Tjeld.


Ikke hver dag man tar luftige svev fra isflak.


En fin men noe kald benk i fjæra. KT og Aage

Etter et par km i fjæra ble det grillfest i vårsola. Og mor er selvfølgelig med på søndagstur. I sekken hadde hun alt som skulle til. Kjøtt, krydder, flatbrød, potetsalat, kopper og kar. 
 Kaffe og hvetekake ble det også. Maten smakte fortreffelig idag!


Gaulosen er et flott friluftsområde med våtmark og høytsvaiende sivgress. Ca 40 sangsvaner var på vingene som vanlig i majestetisk flukt og formasjon.

Etter strandtur ble det fjelltur opp til Spigiln.  Turen går fra Eidum gamle stasjon via en natursti opp til selve gapahuken på toppen.  Fra gapahuken er det en fantastisk fin utsikt utover Stjørdal og omegn.

Aage besøkte Spigiln for første gang og førte seg dermed inn i loggboka med tur nr 1.
Hele turen var unnagjort på 1 klokketime.

Tur til Flatholmen
Etter turen opp til Spigiln ble det tur ned til strandsonen igjen.  Denne gangen til det flotte området Flatholmen. Flatholmen ligger like utenfor Muruvika i Sør-trøndelag.  Et fantastisk turområde med svaberg og god fremkommelighet.  Fin fiskeplass.  Like utenfor ligger også Flatholmskjæret med et yrende fugleliv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar