søndag 17. januar 2010

Fine naturopplevelser på en fin vinterdag

To havørn og en oter nesten i fanget!
Egentlig var det vær til å være inne i, men utfartstrangen er ufravikelig. Selv i ruskevær er det liv i naturen og for tiden en hard kamp om tilværelsen for fugler og dyr. Den tøffe kuldeperioden har nok tæret på tilgang til næring og dyrenes hverdag blir en kamp om å overleve.
Dette fikk vi erfare idag, da både havørn, pilfink, kråke og en stressa oter jaktet på hver sin måte.  Trolig ble det mat på alle og naturen går sin gang.  En rundtur på Frosta og Tautra gav oss flotte opplevelser idag...
Som alltid vokser slike naturopplevelser seg inn i kroppen.
Foto: KTL


Denne flotte oteren tror jeg var sulten etter en lang marsj over Tautra.  Den forsvant i fjorden der den hører hjemme, men du verden hvor rask den var i snøen.  Den var ca 1 meter lang og den mørkebrune pelsen var glatt og fin. En herlig skapning.

Det var to sultne havørner som med god taktikk utmanøvret kråkene på et fuglekadaver på bakken.
Disse to ørnene er ikke helt voksne (enda ikke helt hvit stjert). Vingespenn 190-240cm.

2 kommentarer:

  1. He he... Ser ut som dere har hatt en innholdsrik søndag. Helt ufattelig at du klarte å få tatt bilde av oteren, regner med du måtte løpe litt

    Prebers

    SvarSlett
  2. Trening dette også. Kamera onog kikkeret i fanget, gear i park, håndbrekk på og et kjapt fremsprang på god militær vis, lar snø være snø, knestående pos og deretter inn i søker, så hvor fanken ble den av, joda den gav meg en nytt forsøk og da skjøt jeg på automat. Den var ca 1 meter lang og du verden for en herlig pels. Den hoppet og sklei på magen annen hver gang.

    SvarSlett