mandag 19. oktober 2009

Flott høsttrim inn til idylliske Rønningen

Rønningen (Trondheim Turistforening) Bymarka Trondheim.

Idag hadde jeg og Jeanett en kjæmpetur inn til Rønningen. Vi starta ved Granåsen skisenter (hoppbakken) og gikk langs preparert sti inn til Rønningen som drives av TT.
Vi brukte ca 1 time på denne 3,2 km lange etappen. Stien går i flott natur med idyllisk gammel barskog, myrer og små tjern. I sekken hadde vi kyllingwraps og varm te på termos. Ved ankomst Rønningen fikk vi fint høstvær med sol og vindstille.

Stien gikk langs idylliske Sølvskakkeltjern.

Bardomsminner!
Jeg mener å huske at min onkel (August Leinhardt) drev denne gården på 50-tallet og at jeg som liten gutt var med pappa hit. Jeg mener å kjenne igjen både terrenget og plassering av husene (den gang med grått gammelt panel). Jeg må sjekk ut dette med moder..trolig drev onkel August med sauehold.

Litt moro skal man ha det når man er i skogen. Masse fint granskjegg i sjelden store mengder i år.Jeanett falt for de fine høstfargene og plukket med seg blader og kongler til en flott dekorasjon. Artig med litt søle når man hi "stævli" på!

Ved skisenteret traff vi denne snille bamsen. Da ble det et koselig bilde av det også.

Det blir nok flere turer til Rønningen. Kanskje den neste på ski. Et praktfullt mål for en fin dagstur.Vi fikk også med oss Nøtteskrike, blåmeis, granmeis og toppmeis. Foto: Jeanett og KTL

9 kommentarer:

 1. Haha, fine bilda :) Blir nok fleir tura opp ditet, på ski i vinter. Da e d sikkert masse folk og salg av varm kakao :)

  SvarSlett
 2. Det var en fin tur og Rønningen er en koselig plass å være. Ser på kartet at det er lysløpe dit også. Bildet av Nøtteskrika noe uklar, men nøtteskrike i allefall. Supert!

  SvarSlett
 3. Kan heita eventyret med prinsessa på den hvite bjørnen?

  SvarSlett
 4. Artig å se gården igjen,tror vi var der flere ganger,Onkel August,Gunnhild ,var vel forpakter,er det noe med posten også???Husker godt vi var der med gul Opel.dere er jaggu flinke til å farte,skulle så gjerne vært med.Hette ikke eventyret Kvitebjørn,kong Salamon,eller noe sånt,flotte bilder.Sønnene drev vel gården lenge etterpå,husker ikke navnet,morsan veit!!!!!Det er vel bilvei opp??

  SvarSlett
 5. Feil,kvitebjørn kong valamon

  SvarSlett
 6. Takker for litt historikk. Det er vei sydfra men ikke bilvei til off benyttelse. Veien går ti ei sæter som heter Jelleintrøa. Syd for Rønningen ligger Leinstrandmarka.
  Må snakk med morsan om dette. Skulle hatt noen bilder fra den tiden. Kanskje finnes de oppslått inne i hovedbydn som i dag er åpen kafe fredag, lør- og søndag. Utrolig flott på Rønningen. du må bli med engang.

  SvarSlett
 7. haha, dokker e tullar :D gleda mæ tell å værme !

  Malenski

  SvarSlett
 8. Hei alle sammen.
  forstørring av bildene i dette innlegget funker ikke. skal jo være bare å klikke på bildet så vips...vet ikke hva årsaken er jeg.
  Har jo orginalene da, ca 70 bilder.
  Kjell Thore

  SvarSlett