mandag 29. juni 2009

Super fjelltur til Skarvan

Prestøyhytta og Skarvan
Mandag den 29 juni hadde vi en alldeles flott fjelltur til fjellområdet Skarvan. Vi kjørte til veis ende via Innbygda i Selbu. Da kom vi til en stor parkeringsplass hvor vi lastet ut utstyr og hensatte bilen. Da var det bare å sette kursen østover via Stråsjøen og Prestøya. Langt i det fjerne skimtet vi Litjskarven og Storskarven på ca 1400 moh. Etter 8 km kom vi til Prestøyhytta som eies av NTT. (Turistforeningen). På tur opp til den flotte hytta ble det bading i elva. Ved ankomst ble det grilling av fleskefilet med tilbehøret potetsalat, salatmix og kaldt rennende vann fra fjellet. Litt fuglesafari ble det også. Et par Rødstjert stillte villig opp til fotografen.
Vi gikk tørrskodd helt fram da det er lagt til lemmer hele veien.
Stråsjøen og Prestøya er regulert som Fuglereservoat med mange flotte arter. Graderstokken på hytteveggen viste 30 + i skyggen. Vi hadde en kjempefin dagstur med masse flotte naturopplevelser. Skarvan er et eldorado for fjellfolk. God tur !
Foto: KTL

2 kommentarer:

  1. D va en nyyydelig tur:D Våkna opp idag med 21 hovne myggstikk, AUAU:P

    SvarSlett
  2. Takk for supertur, Jeanett. Myggstikk går over, men det finnes fortsatt mygg :-). vi må kjøpe noe å spraye oss med som den ikke liker (mygg-off. Ha en fin dag !

    SvarSlett